Korenená horúca čokoláda z orechového mlieka
Prichádza jeseň as ním aj čas na šálku lahodnej horúcej čokolády. Jána Jelič si však pre vás pripravila nie len tak hocijakú! Ochutnajte korenistú horúcu čokoládu s chai latte, ktorá zahreje na tele aj na duši.
Ingredience
Na prípravu čokolády:
- 20 g lieskovorechového masla
- 40 g čokolády (70 %)
- 6 g chai latte korenie
- 150 g vody alebo plnotučného mlieka
- štipka morskej soli
Možno pridať:
- 2 g grass-fed kolagénu
- 10 g MCT oleja
Na ozdobu:
- sušené kvety ruží
- lyofilizované maliny
Postup:
Do vyššej nádoby alebo odmerky pridajte lieskovorechové maslo, čokoládu, chai latte korenie a štipku soli. Ak chcete, aby bola čokoláda extra výživná a chcete znížiť jej glykemický index, pridajte tiež kologén a MCT olej. Zalejte čerstvo prevarenou vodou (cca 80 ° C) alebo mliekom a premixujte tyčovým mixérom, kým sa všetky suroviny nespoja do krásne hladkej, krémovej konzistencie. Nalejte do hrnčekov a ozdobte sušenými kvetmi ruží a malinami. A teraz už si len zostáva vychutnať šálku korenené horúce čokolády – ideálne pre sychravé večery!