Korenená horúca čokoláda z orechového mlieka

Prichádza jeseň as ním aj čas na šálku lahodnej horúcej čokolády. Jána Jelič si však pre vás pripravila nie len tak hocijakú! Ochutnajte korenistú horúcu čokoládu s chai latte, ktorá zahreje na tele aj na duši.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 25 minút

Počet porcií: 2

Palm oil Gluten free
Nakúpiť suroviny

Na prípravu čokolády:

Možno pridať:

  • 2 g grass-fed kolagénu
  • 10 g MCT oleja


Na ozdobu:

Postup:

Do vyššej nádoby alebo odmerky pridajte lieskovorechové maslo, čokoládu, chai latte korenie a štipku soli. Ak chcete, aby bola čokoláda extra výživná a chcete znížiť jej glykemický index, pridajte tiež kologén a MCT olej. Zalejte čerstvo prevarenou vodou (cca 80 ° C) alebo mliekom a premixujte tyčovým mixérom, kým sa všetky suroviny nespoja do krásne hladkej, krémovej konzistencie. Nalejte do hrnčekov a ozdobte sušenými kvetmi ruží a malinami. A teraz už si len zostáva vychutnať šálku korenené horúce čokolády – ideálne pre sychravé večery!

Autor: Jana Jelič

Korenená horúca čokoláda z orechového mlieka

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s nami v tvorení